Over Bodegraven Classic & Open 

Sinds 2007 staat tijdens de Najaarsmarkt in september op zaterdag de Bodegraven Classic & Open op het programma. Bedoeld voor klassieke auto’s, maar ook voor cabriorijders. Kortom: als je plezier beleeft aan een toertocht met andere autoliefhebbers en je bezit een bijzonder voertuig ben je van harte welkom.

Het programma is relatief eenvoudig: in de ochtenduren verzamelen de deelnemers zich op het Raadhuisplein voor het Concours d’Honneur. Onder het genot van een kop koffie kunnen elkaars auto’s worden bewonderd en krijgt het publiek uitgebreid de gelegenheid het wagenpark in ogenschouw te nemen.

Rond 10.00 uur krijgen we traditioneel bezoek van de Kaaskoningin en haar hofdames, die vervolgens de meest bijzondere auto kiest. In 2017 ging die eer naar Hans en Trix Hoogeboom met hun bloedmooie Opel GT. Deze auto werd in 1968 door Opel gelanceerd als de Europese variant van de Amerikaanse Chevrolet Corvette, de productie stopte in 1973. Het aantal rijdende exemplaren wordt steeds zeldzamer.

In de afgelopen jaren trok de karavaan  over prachtige wegen door het Zuid Hollands polderlandschap, het Utrecht weidegebied, de Utrechtse Heuvelrug, het rivierengebied. De route wordt gevonden via diverse kaartleesopdrachten, met extra’s als een fotopuzzel of een regelmatigheidsetappe. Sinds twee jaar is er ook een klassementsproef op een afgesloten circuit aan het programma toegevoegd. Na de lunch op een steeds wisselende locatie wordt opnieuw via een uitdagende route teruggereden naar Bodegraven. Dit jaar volgt halverwege de middag een uitgebreide borrel en de prijsuitreiking.

In 2019 wordt de Bodegraven Classic & Open gereden op zaterdag 14 september. Het inschrijfgeld bedraagt € 125,-.