BCO 2017 

Zaterdag 16 september 2017

De route van zaterdag 16 september voerde het gezelschap in de ochtend naar het Amsterdams havengebied, waar op het afgesloten parkeerterrein bij Nissan Motor Parts een slalom was uitgezet. Voor veel deelnemers een grote uitdaging, waarbij menigeen een pilon oversloeg en dus niet foutloos over de eindstreep kwam.

De middagroute voerde de deelnemers onder meer via de Beemster en IJburg terug naar het Utrechts weidegebied en de Zuid-Hollandse polders om uiteindelijk aan de finish te geraken bij de Vliethoeve in Bodegraven. Daar wachtte weer een voortreffelijk diner. En  natuurlijk werden de prijzen uitgereikt, al geldt ook wel weer dat deelnemen belangrijker is dan winnen.

Slechts vijf deelnemers bleken uiteindelijk de slalom foutloos te hebben gereden en eveneens alle foto’s

in de juiste volgorde van de juiste bijschriften te hebben voldoen. De equipe Dave Vrolijk/Rolf de Jong rondde de slalom het snelste en werd tot Winnaar van de Dag uitgeroepen.

De pechprijs 2017 ging naar het duo Pieter van Dam/Thomas Lock. Zij reden in een BMW cabriolet. Toen het weer het even toeliet wilden zij open rijden, op dat moment besloot een  aalscholver zijn behoefte te laten vallen. En ja, die viel in de geopende auto. Het schoonmaken bleek een

behoorlijke klus. Harry en Erik Steenhuizen ontvingen een aanmoedigingsprijs: als enige deelnemende equipe kregen zij te maken met technische pech doordat de aandrijving van hun uit 1965 stammende babyblauwe DAF 31 het deels begaf. Op halve kracht keerden zij terug in Bodegraven. Tot slot ging de beker voor de Auto in Beste technische staat naar Joke en Kees van Leeuwen: hun klassieke MG is werkelijk schitterend gerestaureerd en technisch in optimale staat.

Foto’s

U kunt de foto's opslaan door met uw rechtermuisknop op de foto te klikken en te kiezen voor 'opslaan als...'

Met dank aan onze sponsoren Rabobank Rijn- en Veenstromen, Porsche Specialist Johan van der Gugten, Renault Kempenaar the care family, automagazine Carros, Buro N11, Nissan Nederland, Van Dam Brillen en Oostveen Holding.